Over Roos

Hoi! Ik ben Roos Pals (1981). Ik ben draagconsulent in de regio Groningen. Mijn twee dochters Maan (2012) en Juno (2017) heb ik veel gedragen omdat ik het fijn en handig vond om mijn kleintjes dichtbij me te hebben. Ook heeft dragen ons veel verlichting gegeven toen de kindjes last hadden van buikkrampjes. Maan heb ik toen ze net geboren was veel gedragen met een rekbare doek en later met een geweven doek en een Bondolino. De Bondolino was vooral papa’s favoriete drager. Toen Juno werd geboren heb ik het dragen herontdekt en kreeg het “draagvirus” echt te pakken. Ik ben toen veel verschillende dragers, doeken en knooptechnieken gaan uitproberen. Zowel Maan als Juno worden nog steeds graag gedragen (met of zonder doek) al worden de momenten jammer genoeg steeds korter en schaarser.

Ik ben draagconsulent geworden omdat ik meer dingen wilde doen waar ik echt blij van word en omdat ik het jammer zou vinden als het dragen stopt wanneer mijn eigen kinderen niet meer gedragen willen worden. Ik hoop dat ik als draagconsulent anderen kan aansteken met mijn enthousiasme en het plezier en gemak van dragen kan laten ervaren.

Ik heb de opleiding tot draagconsulent gevolgd bij Die Trageschule Nederland. Daarnaast heb ik een cursus gevolgd die speciaal gericht is op het dragen met Soft structured carriers (voorgevormde dragers) en een cursus dragen van prematuur geboren kinderen. Ik ben aangesloten bij de Vereniging van Draagdoekconsulenten en bij Dragen in Groningen.

Naast draagconsulent ben ik Sociaal Psycholoog en gepromoveerd Omgevingspsycholoog. De kennis en ervaring die ik heb opgedaan op het gebied van psychologie, coaching, gespreksvoering en didactiek neem ik mee in mijn consulten.