Ringsling

Een ringsling is een geweven doek van ongeveer 2 meter lang, waarbij aan 1 uiteinde speciale slingringen zijn bevestigd. Je hoeft een ringsling niet te knopen, maar je haalt de stof door de ringen heen en spant hem vervolgens aan. Het aanspannen van een ringsling vergt wat oefening, maar daarna is de ringsling snel in het gebruik.

Er zijn verschillende typen ringslings op de markt. De meest voorkomende zijn de ringsling met een ongevouwen (gathered) schouder en de ringsling met een geplooide (pleated) schouder. Een ringsling met een ongevouwen schouder laat zich mooi uitwaaieren over de schouder wat het gewicht mooi verdeeld. Een ringsling met een geplooide schouder is wat smaller, waardoor hij makkelijker op de schouder blijft liggen, maar hij laat zich minder goed uitspreiden. De rinsling met een ‘eesti’ schouder (zie foto) is een tussenvorm van deze twee typen ringslings. Dit type ringsling heeft aan beide zijden plooien, maar het middenstuk is ongevouwen. Welk type ringsling je prettig vindt dragen verschilt van persoon tot persoon, dus het kan slim zijn om voor je iets aanschaft wat verschillende typen ringslings uit te proberen.

Met een ringsling draag je over één schouder (assymetrisch). Dit maakt een ringsling minder geschikt om lang mee te dragen of voor mensen met rugklachten. Een ringsling kun je klein opvouwen en past makkelijk in je tas. Wil je peuter graag zelf lopen, maar worden zijn beentjes moe na een tijdje? Op zo’n moment is een ringsling ideaal.