Consulten, verhuur en tarieven

Ik leer je graag hoe je je kindje veilig en ergonomisch op je heup, buik of rug kunt dragen met een draagdoek of draagzak. Er zijn verschillende consulten te boeken: een knoopconsult, een informatieconsult of een pasconsult. Een consult kun je ook al tijdens je zwangerschap doen of samen met je partner, vriendin of zus. Tijdens een consult oefenen we altijd eerst met een speciale verzwaarde draagpop. Wanneer je de nieuw geleerde techniek onder de knie hebt en het vertrouwd voelt ga je oefenen met je eigen kind. Lees hieronder meer over de verschillende consulten die je bij mij kunt boeken. Voor een consult kom ik naar je toe. Mijn werkgebied is Groningen en omstreken. Woon je buiten een straal van 5 km van mijn thuisadres, dan bereken ik reiskosten. Het is ook mogelijk een draagdoek, ringsling of ergonomische drager te huren.

Knoopconsult

Tijdens een knoopconsult leer je een specifieke knooptechniek met een geweven of rekbare draagdoek.
Duur: 1 – 2 uur
Tarief: €20 per half uur

Ringsling consult

Tijdens een ringsling consult leer je hoe je een ringsling kunt gebruiken om je kindje op je heup of je buik te dragen.
Duur: 1-2 uur
Tarief: €20 per half uur

Pasconsult

Tijdens een pasconsult kun je verschillende dragers passen en leer je hoe je de drager goed kunt afstellen op je buik of rug.
Duur: 1 – 2 uur
Tarief: €20 per half uur

Informatieconsult

Tijdens een informatieconsult geef ik je achtergrondinformatie over dragen en geef ik uitleg over de verschillende typen dragers en draagdoeken.
Duur: 1 – 2 uur
Tarief: €20 per half uur

Duo-consult

Tijdens een duo-consult leer je samen met je partner, vriend(in) of oppas één knooptechniek: buikdragen, rugdragen of heupdragen met een geweven doek of buikdragen met een rekbare doek.
Duur: 1 – 2 uur
Tarief: €25 per half uur

Tandemdragen

Heb je een tweeling, of twee kindjes van verschillende leeftijd die je tegelijk zou willen dragen? Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. Je kunt op elke heup één kind dragen in één lange geweven draagdoek of met een combinatie van een ringsling en een geweven doek. Je kunt ook één kind op je rug en één kind op je buik dragen met een combinatie van een half buckle drager en een geweven doek. Er bestaan ook een aantal ergonomische tweelingdragers. Wil je dit graag leren? Ik denk graag met je mee wat voor jou de beste optie is. Als je twee kindjes wilt dragen is het van belang dat je de basis van het knopen goed beheerst. Afhankelijk van je ervaring met het dragen en knopen kan het nodig zijn om meer dan één consult te boeken om de techniek goed aan te leren.
Duur: Variabel
Tarief: €20 per half uur.

Consult dragen prematuur geboren kind

Het is ook mogelijk om je prematuur geboren kindje te dragen in een draagdoek. Deze kindjes hebben vaak nog meer behoefte aan nabijheid van hun verzorger. En dragen kan (mits het op een veilige en zorgvuldige manier wordt gedaan) helpen bij het reguleren van de lichaamsfuncties. Vaak wordt een prematuur geboren kindje rustiger, en stabiliseert de ademhaling en hartslag wanneer het wordt gedragen. Ik heb extra scholing gevolgd over het dragen van prematuur geboren kinderen en kan je helpen bij het dragen van je prematuur geboren kindje. Neem gerust contact met me op om te overleggen over de mogelijkheden.
Duur: Variabel
Tarief: €20 per half uur.

Zwangerschapsconsult

Leer tijdens je zwangerschap een knoop waarmee je je pasgeboren kindje veilig en ergonomisch kunt dragen. Zodra je kindje is geboren kom ik nog een keer langs om te kijken hoe het knopen gaat.
Duur: 1,5 uur + 30 min
Tarief: €20 per half uur. Voor een duo-zwangerschapsconsult hanteer ik het tarief van €25 per half uur.

Online consult

Het is ook mogelijk om een online consult te boeken. Tijdens een online consult kan ik uitleg geven over ergonomisch dragen en antwoord geven op korte draagvragen. Ook kan ik even met je meekijken als je een bepaalde knooptechniek al redelijk beheerst maar nog vragen hebt over hoe je de techniek kan verder kan verfijnen. Een online consult leent zich minder goed voor het aanleren van een nieuwe knooptechniek.
Tarief: €9 per 15 minuten.